Praktične informacije
Najbližji dogodek v koledarju
10.4.2020 - plačilo predhodne akontacije dohodnine iz DohDej

Oglejte si vse dogodke za ta dan
Menjalniški tečaj 7.4.2020
 1 USD1,09 EUR (+0,01)
 1 HRK7,63 EUR (+0,01)
 1 GBP0,88 EUR (+0,01)
 1 PLN4,54 EUR (-0,02)
 1 CZK27,22 EUR (-0,38)
več
>

mesec

mesečni TOM

letni TOM

avgust 2019

0,2%

2,38%

Preberite več

B
Povračila stroškov
Dnevnice - Slovenija
Odsotnost nad 12 - 24 ur. 21,39 EUR
Odsotnost nad 8 - 12 ur. 10,68 EUR
Odsotnost nad 6 - 8 ur. 7,45 EUR

več

več

 

STROKOVNA ON-LINE KLEPETALNICA

Za naročnike portala www.delovna-razmerja.si je storitev on-line klepetalnice BREZPLAČNA. 

V strokovni on-line klepetalnici lahko strokovnjaku zastavite vprašanje, ki se tiče razpisane tematike. Vprašanje lahko zastavite s svojim imenom ali anonimno. V času trajanja strokovne on-line klepetalnice morate biti v portal vpisani z vašim uporabniškim imenom in geslom. Strokovna on-line klepetalnica traja eno uro. 

Če še niste naročnik portala www.delovna-razmerja.si je storitev on-line klepetalnice za vas plačljiva.

 

Naslednja strokovna on-line klepetalnica:

Interventni ukrepi, ki jih prinaša t.i. »mega zakona« ZIUZEOP na področju delovnih razmerij

21.04.2020    10:00 - 11:00

»Trenutno smo v Sloveniji (in svetu) priča izrednim razmeram zaradi širjenja novega koronavirusa oz. bolezni COVID-19, ki močno vplivajo na naš vsak dan, v najrazličnejših možnih oblikah in načinih. Tudi država se odziva na trenutno stanje, in sicer s sprejetjem različnih ukrepov, tudi na področju delovnih razmerij. Dne 20. 3. 2020 je bil najprej sprejet prvi interventni zakon na področju plač in prispevkov ZIUPPP, dne pa še t.i. »mega zakon« ZIUEOP, ki med drugim spreminja in dopolnjuje določbe prvega. Ker so ukrepi in rešitve novi, trenutno obstaja veliko nejasnosti ter odprtih vprašanj. V tokratni spletni klepetalnici se bomo zato posvetili vplivu sprejetega interventnega »mega zakona« na delovna razmerja ter delodajalcem poskušali podati odgovore na odprta vprašanja v zvezi s posameznimi rešitvami in ukrepi, kako jih uveljavljati, kakšne pogoje morajo izpolnjevati ipd.

Tanja Bohl je odvetnica v odvetniški pisarni Bohl, specializirana za delovno pravo, predavateljica, avtorica vrste seminarjev, priročnika in člankov s področja delovnega prava. Kot odvetnica se že vrsto let ukvarja z zastopanje delavcev v postopkih pred sodiščem zoper delodajalce ter zlasti z vodenjem postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi delavcem za delodajalce ter zastopanje le teh v individualnih delovnih sporih zoper delavce.

 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih