Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Možni načini prenehanja delovnega razmerja

10.6.2020, , Vir: Verlag Dashöfer

10.36 Možni načini prenehanja delovnega razmerja

mag. Nina Scortegagna Kavčnik

Delovno razmerje je pravno razmerje, ki nastane s sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi med delavcem in delodajalcem. S sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi se vzpostavi vez podrejenosti med delavcem in delodajalcem. Delavec delo opravlja podrejeno delodajalcu, v zameno za ta položaj pa je upravičen do določenega plačila in posebnega varstva.

S pogodbo o zaposlitvi se sklene delovno razmerje, ki je trajajoče pravno razmerje, kar pomeni, da ne preneha z enkratno izpolnitvijo, zato morata imeti pogodbeni stranki na voljo pravne instrumente, s katerimi lahko dosežeta prenehanje njunega pravnega razmerja (seveda v skladu s predpisanimi pravili).

Načini prenehanja pogodbe o zaposlitvi so lahko določeni le z zakonom. Pogodba o zaposlitvi ne more predvidevati dodatnih načinov ali razlogov za prenehanje zaposlitve. Edina izjema, pri kateri lahko delodajalec in delavec drugače uredita pravice in obveznosti, je pri pogodbi o zaposlitvi s poslovodnimi osebami ali prokuristi in z vodilnimi delavci.

Načini prenehanja pogodbe o zaposlitvi po ZDR-1 so:1

– s potekom časa, za katerega je bila sklenjena,

– s smrtjo delavca ali delodajalca – fizične osebe,

– s sporazumom,

– z redno ali izredno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi,

– s sodbo sodišča,

– po zakonu v primerih, ki jih določa ZDR-1,

– v drugih primerih, ki jih določa zakon.

Pogodba o zaposlitvi javnemu uslužbencu preneha veljati na naslednje načine:2

– s potekom časa, za katerega je bila

 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih