Danes je 15.7.2024
Input:

Pravica do odklopa

23.4.2024, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:00:21

Poglavja

Novela Zakona o delovnih razmerjih je uvedla novo pravico do odklopa – delavec v času počitka oz. upravičene odsotnosti z dela ne bo na razpolago delodajalcu.

Delodajalec mora zato sprejeti ustrezne ukrepe, dokazno breme pa je na strani delodajalca.

Na webinarju bomo pojasnili, kateri so ti ustrezni ukrepi, da bi zadostili novim pravilom – bo sprejetje internega akta res dovolj ali bo treba uvesti druge rešitve v praksi – in katere?

O pravici do odklopa in kako jo ustrezno vpeljati v prakso, bo predavala strokovnjakinja Andreja Samec Koderman (Andreja Consulting).

 

Predavatelj:

Andreja Samec Koderman deluje pod okriljem blagovne znamke Andreja Consulting. Je zagovornica načela, da je urejeno delovno pravno področje v podjetju odskočna deska za nadaljnji management zaposlenih.   Več kot 20 let svetuje na področju razvoja človeških virov in optimizacije kadrovskih procesov. V organizacijah presoja kadrovsko pravno varnost in jo tudi pomaga vzpostaviti. Uspešno izvaja strokovno mentorstvo kadrovikom na področju vzpostavitve kadrovske pravne varnosti. Je avtorica preko 40 člankov in prispevkov. Predava na temo vzpostavitve delovno pravnih temeljev (ureditev delovnega časa, delovnopravna zakonodaja, kadrovske evidence, personalne mape, arhiviranje in zakoniti interni akti), mobinga, motivacije zaposlenih, promocije zdravja na delovnem mestu, razvoja kompetenc in osebne rasti.  Na Svetovnem kongresu za razvoj človeških virov je leta 2015 in 2017 predstavila svoj pristop motivacije zaposlenih za večjo zavzetost pri delu. Za dosežke na področju razvoja človeških virov je prejela eno najprestižnejših nagrad (Talent Acquisition Leadership Award), ki jo posameznik lahko prejme za svoje delo. Nagrado za Vodenje in razvoj talentov je prevzela leta 2015 in leta 2017 na Svetovnem kongresu za razvoj človeških virov v Mumbaju.