Danes je 23.9.2023
Input:

Selekcijski intervju: umetnost postavljanja pravih vprašanj

5.3.2015, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:04:45

Poglavja

Andrej Juričko in Blanka Tacer iz podjetja Skupina Primera predstavljata, kako se pravilno lotiti selekcijskega intervjuja. Postavljati je namreč potrebno prava vprašanja.

Uvodoma predstavita temelje vsakega dobrega selekcijskega intervjuja, nato pa nadaljujeta s tem, kakšna vprašanja zastavljati pri selekcijskem intervjuju. Pri tem predstavita in izpostavita tako prednosti kot slabosti tradicionalnih, situacijskih in provokativnih vprašanj. Prav tako opozorita na zlata pravila, ki jih moramo upoštevati pri selekcijskem intervjuju.

Nadaljujeta s potekom vedenjskega intervjuja, vključno s primeri vprašanj in podvprašanj. Sledi prikaz uporabe vedenjskega intervjuja – tukaj predavatelja obenem opozorita, katere so prednosti in pomanjkljivosti vedenjskih vprašanj. Video seminar se zaključi s predstavitvijo pogostih dilem pri intervjuju in napotki, kaj narediti v določeni situaciji.

 

Kazalo vsebine:

  • Temelji dobrega selekcijskega intervjuja
  • Vprašanja pri selekcijskem intervjuju
  • Potek vedenjskega intervjuja
  • Uporaba vedenjskega intervjuja
  • Pogoste dileme pri intervjuju

 

Predavatelj:

Mag. Andrej Juričko se je zaradi zanimanja za ljudi usmeril v študij psihologije. Po diplomi je končal še magistrski študij ekonomije. Po dveh letih dela na področju tržnih raziskav in blagovnih znamk se je odločil za kariero na kadrovskem področju. V šestih letih se je uveljavil kot strokovnjak na področju strateških kadrovskih projektov v velikem mednarodnem podjetju. Še posebej domače se počuti pri razvojnih projektih. Vodil je več delavnic s področja kariernega razvoja, teambuildinga, upravljanja sprememb, vodenja in prodajnih veščin.

Mag. Blanka Tacer, psihologinja in ekonomistka, se strokovno posveča psihologiji dela in organizacij. Deluje kot coach, trenerka in svetovalka. Vodi individualne coaching programe za vodje in timske coaching programe za zaključene time. Njeni izobraževalni programi zajemajo razvoj vodstvenih veščin, zagotavljanje kakovostne storitve, intenzivne delavnice inovativnosti in izbor novih sodelavcev. Z veseljem vodi tudi razgibane teambuilding programe za razvoj timskega dela. Dobro pozna trg dela Jugovzhodne Evrope. Sodeluje z gospodarstvom in šolstvom.Je aktivna članica Društva psihologov Slovenije in članica American Society for Training & Development. Svoj osebni in strokovni razvoj stalno nadgrajuje z izobraževanji doma in v tujini. Je NLP mojster praktik in kvalificirana SDI uporabnica.