Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Zaposlitev direktorja za krajši delovni čas

21.1.2020, , Vir: Verlag Dashöfer

2020.01.2.12 Zaposlitev direktorja za krajši delovni čas

Odvetniška pisarna Bohl, d.o.o.

Direktor in lastnik podjetja je zaposlen na zavarovalni podlagi 001 za 8 ur. Zanima nas, ali lahko v primeru, da se želi zaposliti za skrajšan delovni čas 4 ali 6 ur, zaradi upada posla, ostane na zavarovalni podlagi 001?

Je to možno, če imenuje drugega direktorja (na papirju), sam pa postane prokurist? Je lahko oseba, ki je direktor nekega podjetja (na papirju), ni pa hkrati lastnik nobenega podjetja, zaposlena za 4 ure v nekem tretjem podjetju?

Uvodoma poudarjamo, da Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) opredeljuje možnost sklenitve pogodbe o zaposlitvi za delovni čas, krajši od polnega.

65. člen ZDR-1 tako določa, da se pogodba o zaposlitvi lahko sklene tudi za delovni čas, krajši od polnega delovnega časa. Za krajši delovni čas se šteje čas, ki je krajši od polnega delovnega časa, ki velja pri delodajalcu. Delavec, ki je sklenil pogodbo o zaposlitvi za krajši delovni čas, ima pogodbene in druge pravice ter obveznosti iz delovnega razmerja kot delavec, ki dela

 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih