Danes je 5.10.2023
Naročilnica - Spletni seminar
Varstvo osebnih podatkov v delovnih razmerjih

Informacije o on-line seminarju:

Termin: 27. 09. 2022

Čas: 10.00 - 11.00

Število razpoložljivih mest: 10

Cena: 89,00 EUR

Vsebina:

Področje varstva osebnih podatkov je v zadnjih letih izjemno aktualno področje, tudi v okviru delovnih razmerij. Tudi delodajalci so upravljavci osebnih podatkov in morajo skrbeti za skladnost obdelave le-teh ter ustrezno spoštovati pravico do zasebnosti delavcev na delovnem mestu. Na webinarju se bomo zato posvetili vprašanjem varstva osebnih podatkov, ki so posebej pomembna v delovnih razmerjih, ob tem pa se bomo dotaknili tudi praktičnih vidikov in konkretnih vprašanj, povezanih z varstvom osebnih podatkov ter predstavili tudi nekaj mnenj oz. stališč Informacijskega pooblaščenca v zvezi z varstvom osebnih podatkov v delovnih razmerjih.

 

Iz programa seminarja:

  • pravni okvir varstva osebnih podatkov v delovnih razmerjih
  • imajo delavci tudi na delovnem mestu pravico do zasebnosti?
  • praktični primeri v zvezi z varstvom osebnih podatkov v delovnih razmerjih (ali lahko delodajalec obdeluje delavčevo zasebno telefonsko številko, ali lahko kopira osebne dokumente delavca oz. druge dokumente, ki vsebujejo osebne podatke delavca, ali in kako lahko delodajalec nadzira delavce in podobna praktična vprašanja)
  • kršitve delodajalcev kot upravljavcev osebnih podatkov


Predavatelji:

Urška Krivec je strokovna sodelavka v Odvetniški pisarni Bohl. Znotraj odvetniške pisarne se ukvarja s civilnim, delovnim in kazenskim pravom. Od leta 2017 za Verlag Dashöfer piše strokovne članke, pripravlja odgovore ter izvaja spletne seminarje in spletne klepetalnice.