Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Pravilnik o organizaciji delovnega časa (vzorec)

4.2.2022, , Vir: Verlag Dashöfer

4.1.1.2 Pravilnik o organizaciji delovnega časa (vzorec)

Strokovni avtorski kolektiv Odvetniške pisarne Bohl d.o.o.

Odprite vzorec v Wordu.

Na podlagi določb Zakona o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 21/13 s spremembami in dopolnitvami, v nadaljevanju: ZDR-1), določb Kolektivne pogodbe ________________ [vstaviti naziv kolektivne pogodbe dejavnosti, ki zavezuje delodajalca] (v nadaljevanju: Kolektivna pogodba) je družba ________________ [vstaviti naziv družbe], ki jo zastopa [vstaviti ime in priimek ter naziv osebe, pooblaščene za zastopanje družbe] dne [vstaviti datum] sprejela naslednji

PRAVILNIK O ORGANIZACIJI DELOVNEGA ČASA

I. SPLOŠNE DOLOČBE

člen

S Pravilnikom o organizaciji delovnega časa (v nadaljevanju: Pravilnik) se na podlagi določb ZDR-1 in Kolektivne pogodbe podrobneje ureja planiranje, organizacija in razporejanje delovnega časa, dežurstvo, stalna pripravljenost, odmor med delovnim časom ter počitki delavcev, zaposlenih v družbi [vstaviti naziv družbe] (v nadaljevanju: delodajalec).

člen

Temeljno vodilo

Omejevanje in organiziranje delovnega časa delodajalcu omogoča ustrezno organizacijo delovnega procesa ter obračun stroškov dela, delavcu pa daje možnost usklajevanja poklicnih in družinskih obveznosti ter prostega časa. Ravno tako predstavlja pomemben del zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu, saj so od dolžine delovnega časa, zagotavljanja odmorov in počitkov ter razporeditve delovnega časa odvisne obremenitve delavcev oziroma vpliv na njihovo psihofizično in zdravstveno stanje.

člen

Pomen izrazov

Delovni čas je efektivni delovni čas in čas odmora ter čas upravičenih odsotnosti z dela v skladu z zakonom, kolektivno pogodbo in splošnim aktom delodajalca.

Efektivni delovni čas je vsak čas, v katerem delavec dela, kar

 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih